عفونتهای بندناف و کیسه زرده
عفونت کیسه زرده و بند ناف در پرندگان تازه هچ شده در نتیجه عفونت قبل از بسته شدن ناف روی می دهد . این وضعیت طی دوره 1 تا ۱۰ روزه روی میدهد ر این وضعیت ، درگیری با باکتریهای مختلفی مشاهده میشود بخصوص درگیری با باکتریهایی چون :
E.Coli .
StaphiloCocci .
Proteus .
Pseudomonas .
مشاهده
شده است . میزان درگیری با این بیماری در حدود 1 تا 10 درصد بوده و احتمال
مرگ پرندگان مبتلا به این عارضه بسیار بالاست . بنظر میرسد عواملی چون :
عدم رعایت مسائلی چون امنیت زیستی در مزارع پرورش مرغ مادر .
استفاده از تخم مرغهای روی بستر .
عدم رعایت مسائل امنیت زیستی در هچری و دوره انکوباسیون .
آلودگی جعبه های انتقال جوجه ها در بروز و شیوع این عاضه دخیل باشند .
علت اصلى نفوذ باکترىها را مىتوان در بهداشت ضعیف سالن جوجهکشی، ستر،
هچر و پنهاى مخصوص جوجه دانست. از آنجا که درمان متعاقب وقوع عفونت اغلب با
موفقیت کمترى همراه مىباشد کلید معما را باید در رعایت بىچون و چراى
بهداشت جستجو نمود.
شخیص این عارضه بر اساس سن پرنده و ضایعات قابل مشاهده صورت می پذیرد .
اطمینان از تشخیص صحیح این ضایعه نیز بر اساس جداسازی و شناسایی باکتری رشد
یافته در کیسه زرده صورت خواهد پذیرفت . این عارضه را بایستی از ضایعات
روی داده در طول دوره انکوباسیون در جوجه های ضعیف تفریق نمود .
یشگیری از بروز چنین ضایعه ایی با مدیریت صحیح و مناسب برنامه های امنیت
زیستی از سالنهای پرورش تا جعبه های انتقال جوجه ها میسر خواهد بود .
برخی
از روشهای جلوگیری از بروز این ضایعه میتوانند شامل :
رعایت امنیت زیستی در سالنهای پرورش .
بهداشت تخم مرغها .
اجتناب از استفاده تخم مرغهای آلوده .
جداسازی انکوباسیون تخم مرغهای موجود بر روی بستر .
.
بایستی بصورت دوره ایی بر ملاحظات بهداشتی و برنامه های امنیت زیستی در
هچری نظارت داشت . همچنین استفاده از مولتی ویتامینها در روزهای آغاز زندگی
نقش مهمی را در تقویت جوجه ها برای مبارزه با عفونتهای خفیف بر عهده
خواهند داشت